Performing in a rapidly changing world

I årets sessionsprogram er der lidt for enhver smag. Årets tema – performing in a rapidly changing world – bliver belyst fra forskellige vinkler, og derudover er der oplæg, som mere overordnet kommer rundt om kernepunkter ved MSSM; sikkerhed, sundhed og miljø i det maritime. 

 

Mere end 25 oplægsholdere fordelt på 9 sessioner vil i år give deltagerne på konferencen spændende oplevelser, inspiration og ny viden.

 

Her får du et sneak peek til programmet. Vi opdaterer løbende med nye, spændende sessioner. 

 

Sessionsprogram

"Trivsel skaber vindere"

 

"Trivsel skaber vindere"

Langt de fleste rederier har tilbud, der skal motivere medarbejderne til at performe bedre. Al sund fornuft siger, at pres kun virker kortvarigt og ”gulerod” er en langt bedre motivationsfaktor. Morgendagens vindervirksomheder er drevet af en strategisk indsats for kontinuerlige forbedringer i en sund performancekultur med fokus på medarbejdertrivsel, mental og fysisk sundhed. Det stærke fundament i dette er en vilje fra ledelsen til at gå foran og anerkendelse af betydningen af godt kollegaskab. Det er ikke kun op til den enkelte - vi skaber sunde vindere i fællesskab.

 

Kom med på denne session for at få viden fra first-mover organisationer, der har knækket koden til den sunde performancekultur. 

 

"Søfart – attraktivt erhverv for unge?"

Millennials, Generation X, Y eller Z? - kært barn har mange navne. Men én ting er sikkert, de unge mennesker er her – også i søfarten. Det til tider konservative maritime erhverv er nok nød til at indse, at forandring er på vej. Hvis ikke den allerede er her?

 

Kom med når vi inviterer til debat om ’unge i den maritime branche’ og find ud af:

  • Hvem de unge er og hvad de kan.
  • Hvordan de kan gavne søfarten.
  • Hvordan de finder vej til vores virksomheder i denne hurtigt forandrende verden.

"Epoxy – hvad må jeg og hvad er farligt for mig?"

Arbejdet med epoxymaling står højt på agendaen siden beskæftigelsesminister, Troels Lund Poulsen, i efteråret bad Arbejdsmiljørådets ekspertgruppe komme med konkrete bud på, hvordan man forhindrer at mennesker bliver syge efter de mange arbejdsskader på Siemens og Vestas.

 

På denne workshop tager vi udgangspunkt i dine erfaringer og spørgsmål. Overlæge på Arbejds- og miljømedicinsk Afdeling på Bispebjerg Hospital, Niels Ebbehøj, og Senior Arbejdsmiljøkonsulent i SEAHEALTH, Anne Ries, deler ud af viden og erfaring på epoxy-området og du får samtidigt rig mulighed til at stille spørgsmål og blive klogere på, hvordan andre i branchen arbejder med epoxymaling.

 

Efter et par korte oplæg på hver ca. 10 minutter vil fokus være spørgsmål fra deltagerne. Det kunne fx være:

  • Kan en gangs udsættelse være nok til at få eksem?
  • Hvorfor er der særlig regler for arbejdet med epoxy?
  • Hvordan beskytter man sig rigtigt?

Vi ser frem til at klæde jer godt på til næste gang, I skal svinge malebørsten!

 

"Digitaliseret søfart"

Søfart er endelig på vej mod digitalisering. Nye teknologier står for vores dør og kan til tider føles overvældende. På denne session tager vi et blik på en række løsninger, der kan digitalisere søfart. På samme tid stiller vi spørgsmål som:

  • Hvordan tager vi ny teknologi til os?
  • Hvordan bliver vi fortrolige med den nye teknologi?
  • Er de nye systemer motiverende eller demotiverende for en moderne søfarende?
  • Giver systemerne værdi?

"For træt til motionsrummet"

Kender du det, når afstanden til kondiskoene føles som en dagsrejse? Du kigger på de flotte sko, der ikke er ældet en dag, og du siger til sig selv ”i morgen gør jeg det”. For nogen af os kommer det aldrig til at ske, og vores irriterende, men altid trofaste følgeven, ’Hr. Dårlige Samvittighed’ sidder hver dag på din skulder.

 

På denne workshop tager vi udgangspunkt i en case fra det virkelige liv. En gruppe maskinfolk som har skiftende arbejdstider med skiftende mønstre, har henvendt sig til SEAHEALTH. De oplever hver dag mental og fysisk træthed. Maskinfolkene får ikke rørt sig nok og spiser for meget af det forkerte, som udover søvnen, tærer på energiniveauet. De ved, at vagtsystemerne er svære at lave om på, men foreslår selv at øge trivsel og velvære gennem kostomlægning og mere motion.

 

Kort fortalt – vores maskinfolk vil være mere robuste til at håndtere deres søvn udfordringer.

 

SEAHEALTH har, sammen med en nudging-ekspert, været på medsejlads for at hjælpe maskinfolkenes udfordringer og vil på denne workshop præsentere 10 veldokumenterede nudging metoder, som på nem vis kan implementeres ombord uden store forandringer og udgifter. Metoder som maskinfolkene selv har været med til at udvikle.

 

Kom forbi workshoppen, hvis du vil høre hvordan det gik med vores maskinfolk. Her er rig mulighed for at debattere med andre og få gode redskaber med hjem til en sundere livsstil på dit eget skib eller arbejdsplads.

 

"Virtual Leadership"

Søfarten har siden tidernes morgen arbejdet med lang-distance ledelse – eller ’virtual leadership’. Men hvordan kan den maritime branche holde trit med udviklingen i dag, hvor alting forandrer sig med lynets hast? Kan ny teknologi hjælpe os til bedre ’virtual leadership’?

 

På denne workshop vil du få redskaber til at styrke dine ledelseskompetencer, når der er oceaner mellem dig og skibet. Vi vil også se på, hvordan vi kan implementere forandringer om bord på skibet langvejsfra på en arbejdsplads, der oplever konstante forandringer.

 

Konferencekoordinator

Dyveke Nielsen

dn@seahealth.dk

+45 3140 5713

 

Konferencekoordinator

Kirsten Weede

kw@mdc.center

+45 4166 6748