Performing in a rapidly changing world

I årets sessionsprogram er der lidt for enhver smag. Årets tema – performing in a rapidly changing world – bliver belyst fra forskellige vinkler, og derudover er der oplæg, som mere overordnet kommer rundt om kernepunkterne ved MSSM; sikkerhed, sundhed og miljø i det maritime. 

 

Mere end 25 oplægsholdere fordelt på 9 sessioner vil i år give deltagerne på konferencen spændende oplevelser, inspiration og ny viden.

 

Her får du et sneak peek til programmet. Vi opdaterer løbende med nye, spændende sessioner. 

 

Program

Keynote Kimberly Karlshøj: "Sådan får vi millennials med om bord"

Keynote Todd Conklin: "Flere regler gør dig ikke mere sikker!"

Keynote Michael Nørager: "Hvad gør forandringer ved os og hvad gør vi ved dem?"

Keynote Gerrit Brouwer: "Afkod Millennials: Hvordan engagerer du din arbejdsstyrke i dag – og i fremtiden"

 

Session: "Trivsel skaber vindere"

 

Keynote speaker Kimberly Karlshøj: "Sådan får vi millennials med om bord"

Torsdag den 24. august kl. 10.00 - 11.00

 

Uden de unges nye viden og kompetencer, bliver det en udfordring at ’Performe i en rapidly changing world’. Unge mennesker er drivkraften bag forandring og vi har hårdt brug for dem i søfart. Så hvordan sørger vi for, at de her nysgerrige mennesker med deres nymoderne teknologi-begejstring men afsky for snærende bånd, søger ind på maritime uddannelser, og hvordan fastholder vi dem i erhvervet?

 

Vi søsætter MSSM 2017 med et frisk pust, når Senior Executive for førende internationale fonde og head of ITF Seafarer's trust, Kimberly Karlshøj, gæster som keynote speaker torsdag den 24. august kl. 10 på Nyborg Strand.

 

Søfartens unge mennesker står højt på dagsorden, når Kimberly gæster konferencer verden over og i år får også MSSM-konferencens deltagere indblik i, hvordan vi gør det maritime branche attraktiv for unge mennesker. 

 

Dette foredrag afholdes på dansk. 

 

 

Keynote speaker Todd Conklin: "Flere regler gør dig ikke mere sikker!"

Torsdag den 24. august kl. 11.00 - 12.00

 

"Et godt sikkerhedsprogram afspejles i hvor mange dage en organisation går uden at have en ulykke? Forkert! Dette er en myte. Ulykker, hændelser og potentielle katastrofer lurer rundt om hvert hjørne – og kigger organisationen lige i øjnene. Ved at kaste blikket på human performance teori på en simpel og praktisk måde, kan du spare din virksomhed penge – og endnu vigtigere – redde menneskeliv."

 

Således siger Todd Conklin Ph.D. og Senior Advisor i Organisationsudvikling og Human Reliability på Los Alamos National Laboratory. Kom med, når Todd Conklin giver os nyeste viden om sikkerhed og human performance på MSSM 2017. Hvis du tror, at sikkerhed handler om at vende blikket mod individet i organisation, kan du godt tro om igen! Sikkerheden skal bevæge sig fra et resultat, der skal styres til en kapacitet, der hele tiden er til stede i vores arbejde. Med andre ord vi må ændre den måde, vi opfatter sikkerhed, når vi performer ”in a rapidly changing world”. Todd Conklin viser os vejen på MSSM 2017.

 

Læs mere om Todd Conklin.

 

Dette foredrag afholdes på engelsk. 

 

 

Keynote speaker Gerrit Brouwer: "Afkod Millennials: Hvordan engagerer du
din arbejdsstyrke i dag 
 og i fremtiden?"

Torsdag den 24. august kl. 09.00 - 10.00

 

Millennials udgør størstedelen af den nuværende og fremtidige arbejdsstyrke. Sammenlignet med ’Baby-Boomers og ’Generation X’-medarbejdere har ’millennials’ helt andre behov og drivkræfter. ’Millennials’ har højere forventninger, når det kommer til teknologi, feed-back fra ledelsen og lægger stor vægt på virksomhedskultur og formål med arbejdsopgaver. 

 

Med dette skifte i medarbejdernes forventninger og behov, hvordan kan virksomheder blive bedre til at engagere og lede de unge, så mest mulig værdi skabes? Kom og hør Gerrit Brouwer, når han afslører praktiske værktøjer til at engagere, styrke og fastholde millennials i denne digitale tidsalder.  

 

Gerrit Brouwer er grundlæggeren af Appical, en virksomhed, der hjælper firmaer med at byde nye medarbejdere velkommen og hvis mission er at forbedre ansættelsesoplevelse ved brug af mobilteknologi. Før Appical arbejdede Gerrit i Royal Marines og for førende virksomheder som Royal Dutch Shell og Rabobank. Senere arbejdede han for en række start-up-virksomheder i det online spillerum, der lagde fundamentet til Appical som gamechanger i HR. I Appical er Gerrit ansvarlig for udførelsen af salgsstrategi og arbejder dedikeret for at ansættelsessucces står højt på beslutningstagernes dagsorden.

 

Dette foredrag afholdes på engelsk. 

 

 

Keynote speaker Michael Nørager: "Hvad gør forandringer ved os
og hvad gør vi ved dem?"

Fredag d. 25. august kl.12.30 - 13.30

 

”Det eneste der er konstant i livet er forandringer” sagde den græske filosof Heraklit for ca. 2500 år siden. Denne betragtning er ikke blevet mindre aktuelt i 2017. Men trods tusinder af års erfaring er det ikke nødvendigvis blevet nemmere at tilpasse sig forandringer. For nogle er det en ganske enkel sag at implementere en ny løsning på arbejdet, mens det for andre får korthuset til at ramle sammen.

 

På MSSM 2017 inviterer vi i år Ph.d. og lektor i innovation og ledelse på Århus Universitet, Michael Nørager, indenfor som keynote speaker til et inspirerende foredrag om, hvordan vi tilpasser os forandringer. Michael Nørager stiller skarpt på det psykiske arbejdsmiljø og fællesskaber og gør os kloge på, hvordan mindset, hjerne og relationer spiller sammen. Som Michael Nørager fortæller, ”den største udfordring er sjældent forandringen i sig selv, men snarere måden vi vælger at tænke, tale og handle på”. 

 

Kig indenfor fredag den 25. august, når Michael Nørager gæster MSSM 2017 som keynote speaker på Nyborg Strand til et utraditionelt og humoristisk foredrag om forandringer og tilpasning.  

 

Michael Nørager er ph.d. og lektor i innovation og forandringsledelse på Aarhus Universitet. Han har arbejdet med forskning, undervisning, foredrag og praktisk udvikling af organisationer og mennesker i mere end 20 år.

 

Dette foredrag afholdes på dansk. 

 

 

Session: "Trivsel skaber vindere"

Torsdag d. 24. august kl. 13.00 - 15.00

 

Langt de fleste rederier har tilbud, der skal motivere medarbejderne til at performe bedre. Al sund fornuft siger, at pres kun virker kortvarigt og ”gulerod” er en langt bedre motivationsfaktor. Morgendagens vindervirksomheder er drevet af en strategisk indsats for kontinuerlige forbedringer i en sund performancekultur med fokus på medarbejdertrivsel, mental og fysisk sundhed. Det stærke fundament i dette er en vilje fra ledelsen til at gå foran og anerkendelse af betydningen af godt kollegaskab. Det er ikke kun op til den enkelte - vi skaber sunde vindere i fællesskab.

 

Kom med på denne session for at få viden fra first-mover organisationer, der har knækket koden til den sunde performancekultur. 

 

På denne session kan du møde: 

 

Lulu Hjarnø: Forsker ved Center for Maritim Sundhed og Samfund på Syddansk Universitet i Esbjerg. Lulu Hjarnø har gennem de sidste 10 år forsket i søfolks arbejdsmiljø med et særligt fokus og interesse for at fremme sundhed og trivsel til søs – senest gennem et stort studie af Radio Medical kontakter i Danmark.

 

Denne session afholdes på dansk. 

 

 

Session: "Søfart – attraktivt erhverv for unge?"

Torsdag d. 24. august kl. 13.00 - 15.00

 

Millennials, Generation X, Y eller Z? - kært barn har mange navne. Men én ting er sikkert, de unge mennesker er her – også i søfarten. Det til tider konservative maritime erhverv er nok nød til at indse, at forandring er på vej. Hvis ikke den allerede er her?

 

Kom med når vi inviterer til debat om ’unge i den maritime branche’ og find ud af:

  • Hvem de unge er og hvad de kan.
  • Hvordan de kan gavne søfarten.
  • Hvordan de finder vej til vores virksomheder i denne hurtigt forandrende verden.

I panelet er:

 

Kimberly Karlshøj: Head of ITF Seafarer’s Trust. Som direktør for ledende, internationale fonde og som konsulent til en række maritime velgørenhedsorganisationer har Kimberly Karlshøj stået i front for en lang række udviklings-og strategiprocesser i den maritime branche. Unge i søfart står højt på Kimberlys agenda, når hun holder foredrag på konferencer verden over.

 

Jeppe Carstensen: Rektor på Marstal Navigationsskole. Jeppe har mere end 12 års erfaring og uddannelse af officerer fra Danmark og Grønland. Han er dedikeret til den fortsatte udvikling af det maritime uddannelsesområde for de fremtidige generationer af søfarende.

 

Laura Møhlenberg: Aspirant hos Mærsk. Læser på 5. semester på SIMAC.

 

Vi opdaterer løbende deltagere i panelet.

 

Denne session afholdes på dansk. 

 

 

Session: "Compliance – er det tilstrækkeligt?"

Torsdag d. 24. august kl. 13.00 - 15.00

 

’Compliance’ er en forudsætning for hele branchen. Porteføljen af påkrævede kurser og erhvervserfaring er stadigt stigende, tilsyneladende i et forsøg på at sikre en sikker og kompetent arbejdsstyrke.
Erik Wolf fra Dania Shipping Management stiller på denne session spørgsmålene: sikrer ’compliance’ kompetente medarbejdere og et sikkert arbejdsmiljø? Og medfører en fællesnævnertilgang ensartet adfærd og performance? Hvad kan vi ellers gøre for at alle er trygge og glade - herunder også vores kunder? Derudover vil Søren Diederichsen, chefpsykolog i SEAHEALTH, udfordre den antagelse, der ofte findes i den maritime branche, at 'du er professionel nok til at arbejde på havet, så længe du har en puls og et certifikat’ og peger på, at den første usikre handling ofte starter i ansættelsesprocessen.

 

Erik Wolf, General Manager Safety Culture & Training, Dania Ship Management, arbejder med menneskelig adfærd, motivation og performance. Erik er Master Mariner med mere end 20 års erfaring som søofficer med stor interesse for, hvad der driver menneskelig motivation og performance i udfordrende miljøer.

 

Søren Diederichsen, Chefpsykolog i SEAHEALTH, har mange års erfaring med psykologiske evalueringer af medarbejdere, og har arbejdet med sikkerhed og krisehjælp til rederier.

 

Denne session afholdes på engelsk. 

 

 

 

Session: "Epoxy – hvad må jeg og hvad er farligt for mig?"

Torsdag d. 24. august kl. 16.00 - 18.00

 

Arbejdet med epoxymaling står højt på agendaen siden beskæftigelsesminister, Troels Lund Poulsen, i efteråret bad Arbejdsmiljørådets ekspertgruppe komme med konkrete bud på, hvordan man forhindrer, at mennesker bliver syge efter de mange arbejdsskader på Siemens og Vestas.

 

På denne workshop tager vi udgangspunkt i dine erfaringer og spørgsmål. Overlæge på Arbejds- og miljømedicinsk Afdeling på Bispebjerg Hospital, Niels Ebbehøj, og Senior Arbejdsmiljøkonsulent i SEAHEALTH, Anne Ries, deler ud af viden og erfaring på epoxy-området og du får samtidigt rig mulighed til at stille spørgsmål og blive klogere på, hvordan andre i branchen arbejder med epoxymaling.

 

Efter et par korte oplæg på hver ca. 10 minutter vil fokus være spørgsmål fra deltagerne. Det kunne fx være:

  • Kan en gangs udsættelse være nok til at få eksem?
  • Hvorfor er der særlig regler for arbejdet med epoxy?
  • Hvordan beskytter man sig rigtigt?

Vi ser frem til at klæde jer godt på til næste gang, I skal svinge malebørsten!

 

Denne session afholdes på dansk. 

 

 

Session: "Digitaliseret søfart"

Torsdag d. 24. august kl. 16.00 - 18.00

 

Søfart er endelig på vej mod digitalisering. Nye teknologier står for vores dør og kan til tider føles overvældende. På denne session tager vi et blik på en række løsninger, der kan digitalisere søfart. På samme tid stiller vi spørgsmål som:

  • Hvordan tager vi ny teknologi til os?
  • Hvordan bliver vi fortrolige med den nye teknologi?
  • Er de nye systemer motiverende eller demotiverende for en moderne søfarende?
  • Giver systemerne værdi?

 

Thomas Nymann: Nautical Superintendent og Designated Person Ashore (DPA), Fjord Line. Master Mariner med 17 års erfaring til søs og på rederikontoret.  

 

Steffen Jöhncke: Antropolog og seniorrådgiver på Institut for Antropologi, Københavns Universitet. Han er leder af forskningsenheden Antropologisk Analyse, der gennemfører praktisk orienterede projekter med samarbejdspartnere blandt private virksomheder, organisationer og det offentlige. 

 

Denne session afholdes på engelsk. 

 

 

Session: "Møgfald  når kunden er træls, hvad gør vi så?"

Torsdag d. 24. august kl. 16.00 - 18.00

 

”Hvorfor *beep* er I så langsomme på denne her færge? Hvor er din chef?”
Flere og flere ansatte i færgefarten oplever et stigende pres fra kunder, der ingen midler skyr, når de giver udtryk for deres utilfredshed.

 

Ved hjælp af konkrete cases prøver vi i fællesskab, at blive klogere på, hvordan vi kan håndtere vanskelige kundesituationer om bord.

 

I første del af workshoppen afprøver vi med hjælp fra to skuespillere, hvordan vi kan håndtere vanskelige kundesituationer. I anden del af workshoppen samler vi op og prøver at komme rundt om forskellige redskaber til at forebygge og håndtere vanskelige kundesituationer.

 

Denne workshop afholdes på dansk. 

 

 

Session: "For træt til motionsrummet"

Fredag d. 25. august kl. 10.15 - 12.15

 

Kender du det, når afstanden til kondiskoene føles som en dagsrejse? Du kigger på de flotte løbesko, der ikke er ældet en dag, og du siger til sig selv ”i morgen gør jeg det”. For nogen af os kommer det aldrig til at ske, og vores irriterende, men altid trofaste følgeven, ’Hr. Dårlige Samvittighed’ sidder hver dag på skulderen.

 

På denne workshop tager vi udgangspunkt i en case fra det virkelige liv. En gruppe maskinfolk som har skiftende arbejdstider med skiftende mønstre, har henvendt sig til SEAHEALTH. De oplever hver dag mental og fysisk træthed. Maskinfolkene får ikke rørt sig nok og spiser for meget af det forkerte, som udover søvnen, tærer på energiniveauet. De ved, at vagtsystemerne er svære at lave om på, men foreslår selv at øge trivsel og velvære gennem kostomlægning og mere motion.

 

Kort fortalt – vores maskinfolk vil være mere robuste til at håndtere deres søvn udfordringer.

 

SEAHEALTH har sammen med en nudging-ekspert været på medsejlads for at hjælpe maskinfolkenes udfordringer, og vil på denne workshop præsentere 10 veldokumenterede nudgingmetoder, som på nem vis kan implementeres om bord uden store forandringer og udgifter. Metoder som maskinfolkene selv har været med til at udvikle.

 

Kom forbi workshoppen, hvis du vil høre, hvordan det gik med vores maskinfolk. Her er rig mulighed for at debattere med andre og få gode redskaber med hjem til en sundere livsstil på dit eget skib eller på kontoret.

 

Denne session afholdes på dansk. 

 

 

Session: "Virtual Leadership"

Fredag d. 25. august kl. 10.15 - 12.15

 

Søfarten har siden tidernes morgen arbejdet med lang-distance-ledelse – eller ’virtual leadership’. Men hvordan kan den maritime branche holde trit med udviklingen i dag, hvor alting forandrer sig med lynets hast? Kan ny teknologi hjælpe os til bedre ’virtual leadership’?

 

På denne workshop vil du få redskaber til at styrke dine ledelseskompetencer, når der er oceaner mellem dig og skibet. Vi vil også se på, hvordan vi kan implementere forandringer om bord på skibet langvejsfra på en arbejdsplads, der oplever konstante forandringer.

 

Denne session afholdes på engelsk.

 

 

Session: "Social isolation til søs"

Fredag d. 25. august kl. 10.15 - 12.15

 

Søfolk har til alle tider været fysisk og socialt isoleret fra familie og venner i land -  igennem lange perioder af deres arbejdsliv. En situation der dog ikke nødvendigvis betød, at de også var socialt isoleret ombord. Idet skibenes og lastens håndtering krævede store besætninger, delte søfolkene oftest samme nationalitet samt sprog og man kunne regne med flere havnebesøg undervejs.

 

I dag sejler skibene med minimale besætninger, der tales oftest flere forskellige nationale sprog om bord. Det er heller ikke usædvanligt, at der ikke er mulighed for havnebesøg. Gør dette at besætningerne i dag føler sig mere socialt afsondrede end i tidligere tider? Er der forskel på, hvorledes kvinder og mænd til søs oplever social isolation? Medfører fysisk isolation også social isolation? Performer søfolkene dårligere på grund af social ensomhed? 

 

Denne session afholdes på engelsk.

 

 

 

Konferencekoordinator

Dyveke Nielsen

dn@seahealth.dk

+45 3140 5713

 

Konferencekoordinator

Kirsten Weede

kw@mdc.center

+45 4166 6748